Épületkövek - helyszíni műkő

Napjainkban egyre nagyobb az igény az egyedi termékekre. Ami csak nekem van, ami nem tömeg, ami az én elképzeléseim alapján az én igényeimre szabva készült. És persze vannak azok a helyzetek amikor nincs más választásunk…

Alapesetben termékeinket műhelyünkben készítjük, hiszen mindenkinek úgy kényelmesebb, praktikusabb.

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor egy termék méretéből, jellegéből vagy elhelyezkedéséből adódóan nem gyártható le előre, hanem a helyszínen kell elkészíteni, ezt nevezzük helyszíni műkőnek.

Ilyenek például a helyszíni padlók, a több méteres vagy több tonnás elemek, melyek gyártása, megmunkálása, szállítása és elhelyezése is fizikai korlátokba ütközne vagy aránytalan többletköltséggel járna.

Helyszíni műkőkészítés esetén minden esetben szemlére van szükség, mely alkalmával felmérjük a lehetőségeket és megvizsgáljuk a helyszínt.

Amennyiben minden feltétel adott a munka kivitelezéséhez, úgy alapesetben a következők a folyamat szakaszai, lépései: *

1 . szakasz

  • Felületelőkészítés
  • Zsaluzás
  • Öntés

2 . szakasz

  • KÖTÉS

3. szakasz

  • Megmunkálás
  • Utókezelés

Időben ez a konkrét munka paramétereitől és komplexitásától függően egy-két héttől akár több hónapig tartó kivitelezést is jelenthet.

Amennyiben fontolóra veszi a helyszíni műkövezést, úgy kérjük figyelembe venni, hogy adott esetben jelentős porral, iszappal (csiszolás, vizes csiszolás) és zajszennyezéssel járhat!   

Referenciák

Helyszíni műkő munkáink

Tekintse meg ügyfeleink ötleteit.