Árajánlatkéréshez kérjük figyelmesen olvassa el

Otthonunk elengedhetetlen részei

Épületkövek - ablakpárkányok, könyöklők

Amellett, hogy párkányaink védelmi funkciót is betöltenek, esztétikai szerepük is meghatározó, hiszen egy jól választott szín és forma, mind kültéren, mind beltérben egyaránt öltözteti otthonunkat. Mivel jobb esetben egy életre szóló döntést hozunk, fontos a párkány minősége is. A kő ezesetben is egy jó választás, hiszen tartós, ellenálló és mindemellett mutatós.

MIRE FIGYELJÜNK PÁRKÁNY VÁLASZTÁS ESETÉN?

ELLENÁLLÓSÁG

 • fagyálló (kültérre)
 • UV álló (kül és beltéri ablakokba egyaránt javasolt)
 • kisebb mechanikai terheléseknek ellenálló

KIALAKÍTÁS

 • lehetőség szerint minél nagyobb darabokból készüljön, hiszen minél kevesebb a hézag (fuga), annál kevesebb az esély a beázásra
 • élei legyenek fózolva (pl. 45 fokos szögben lecsiszolva) 
 • alul pedig legyenek lehetőleg a szélektől számított 1-2 centinél vízorral (min. 0,5 cm) ellátva, hogy a vizet elvezessék.

VASTAGSÁG

Természetes kőből a leggyakrabban 2-5 cm vastagságot, betonból és műkőből jóformán akármilyen vastagságot le tudunk gyártani, kérdés mekkora hosszokat szeretnénk egy darabból. A kövek önhordása (stabilitása) a vastagság, szélesség, hosszúság trió függvénye, így a minőség megőrzése érdekében nem feltétlenül a legnagyobb darabok választása a célravezető.

FUGÁZÁS

Akármekkora darabokból is készülnek kültéri ablakpárkányaink, nagyon fontos, hogy a fugázás rugalmas, időjárásálló anyaggal történjen, ám még a legjobb anyagok is kirepedezhetnek, kipereghetnek, elválhatnak a dilatáció és a környezeti hatások következtében. Ilyenkor célszerű újra fugázni.

VÉDELEM

Célszerű ezen kívül a köveket 1-2 évente impregnálni, hiszen az impregnálás is egy plusz védelem, mind a köveinknek, mind a falaink számára. Az impregnálószereknek több fajtája van, lényegük, hogy az anyag felső rétegeibe ivódva vagy azon egy védőréteget képezve eltömítik a pórusokat, védik a felületet, így a kő víz- és szennyeződés állóbb lesz.

A BELTÉRI KÖNYÖKLŐKRŐL NÉHÁNY GONDOLAT

A belső ablakpárkányok esetén inkább az esztétikai szempontok a mérvadók, hiszen azért jóleső azt látni ablakunkon kitekintve, hogy kül- és beltéri párkányaink köszönő viszonyban vannak.

Mivel a csapadéktól ezesetben nem védekeznünk, maximum egy heves öntözés után a virágalátétekből kicsorduló víz ellen, így nincs szükség vízorra vagy különleges kialakításra, bentre egyszerű sík kivitel is tökéletes.

A harmónián túl is van előnye azért egy beltéri kő párkánynak, hiszen a besugárzó UV sem okoz benne kárt, nem karcolódik, nem színeződik el, nem hólyagosodik fel és ráadásul még a hőszigetelésből is kiveszi a részét.

ÁRAJÁNLATHOZ

STANDARD VAGY EGÉSZEN EGYEDI PÁRKÁNYT ÉS KÖNYÖKLŐT SZERETNE?

Az alábbiakban felsoroljuk szín, felület, forma és méret tekintetében mik a hozzávetőleges lehetőségek, mely paraméterek támpontot adhatnak ajánlatkérés esetén.
#1

SZÍN VÁLASZTÉK

Fehér

Szürke

Homok

Terrakotta

Csoki

Étcsoki

Antracit

Egyedi

#2

FELÜLET VÁLASZTÉK

Sztenderd

Minimál

Rusztikus

Terrazzo

Látszóbeton

Beton

#3

FORMA SZERINT

Sík

Szakállas

Profilos

Füles

#4

SZÉLESSÉG SZERINT

0-20 cm

21-30 cm

31-40 cm

41-50 cm

51 cm –

#5

VASTAGSÁG SZERINT

Sík termékek esetén:

– 2 cm
– 3 cm
– 4 cm
– 5 cm
– 5 cm+
– Egyedi

#6

HOSSZÚSÁG SZERINT

0-300 cm 

Az egy darabból minőségbiztos kivitelezhetőség a hosszúság, vastagság és szélesség függvénye!

MÉRETKORLÁTOZÁSOK:

– 3 cm vastagságban maximum 200 cm hossz
– 4 cm vastagságban maximum 230 cm hossz
– 5 cm vastagságban maximum 270 cm hossz

Természetesen a fentiektől eltérő méretek, formák is megvalósíthatóak, azonban ehhez minden esetben konkrét paraméterek alapján történő, egyedi elbírálás szükséges!

VEGYE IGÉNYBE SZOLGÁLTATÁSAINKAT

Gyártás, szállítás, kivitelezés egy kézben!

Egy teljeskörű szolgáltatás igénybevételével Ön nagy eséllyel spórol legalább egy, de akár az összes lépésen. Amivel biztos, az az ideje! Nem kell külön szakember a bontásra, nem kell a termékek szállítását ``megoldania``, majd újabb szakembert keresni a helyszíni munkálatokra. Igény esetén mi komplex szolgáltatást nyújtunk, az ajánlattételtől a munka átadásáig levezényeljük a teljes folyamatot. Ráadásul, ha egy kézben a kivitelezés, egy kézben a felelősség is!

Gyártás

30 éve foglalkozunk kövekkel, így szinte bármit legyártunk, amit csak kőből lehet.

Gyártás - egyedi és manufakturális

30 éve foglalkozunk műkőkészítéssel, így szinte bármit legyártunk, amit „betonból” le lehet. Ön azt kapja, amit elképzelt, amire szüksége van, kompromisszumok nélkül! Amit kínálunk az egyedi, minőségi, időtálló és ráadásul hazai!.Termékeinket megrendelésre készítjük, raktárkészletünk nincs, de legyen az egy kis grillpult, pár darab párkány vagy több száz méter fedkő, mi örömmel állunk rendelkezésére.

Termékeinket saját műhelyünkben, manufakturális körülmények között, kis létszámmal, ám annál nagyobb lelkesedéssel készítjük. A sablonozástól, az öntésen át, a megmunkálásig, majd a rakodástól, a szállításon át, a beépítésig, minden munkafolyamatot saját szakembereink, a legjobb tudásuk és szándékuk szerint végzik.

Mi magunk alvállalkozóként sokat veszünk részt nagyobb projektekben, azonban alvállalkozókkal nem alkalmazunk. Így bár kapacitásunk véges, nem kell más lelkiismeretére és szakmaiságára hagyatkoznunk.

Az egyedi gyártás - persze a munka volumene és aktuális leterheltségünk függvényében – műkő esetén a megfelelő kötési időt is figyelembe véve, nem 1-2 napos folyamat, hosszabb időt, akár heteket, hónapokat is igénybe vehet. De ha arra gondolunk, hogy mennyivel hosszabb ideig, mennyivel hatékonyabban és mennyivel esztétikusabban szolgálhatja Önt mint sok „polcról leemelt termék”, nem is kérdés, hogy megéri-e várni!

Nehéz egy fix gyártási határidőt belőni, hiszen napról napra újabb és egyedibb ajánlatkérések és megrendelések érkeznek be kollegáinkhoz, melyekre ajánlatadás során a tárgyi projekt tiszta kivitelezési ideje és aktuális telítettségünk alapján kalkulálnak vállalási határidőt.

Alapesetben egy kész anyag, mint például a gránit vagy a mészkő beszerzése és feldolgozása (persze mennyiség függvényében!) akár már pár nap alatt is megvalósulhat, az egyedi igényekre szabott műkövek gyártása viszont már egy hosszabb folyamat.

További részletekről és szerződési feltételeinkről érdeklődjön kollegáinknál, akik készséggel tájékoztatják akár írásban is a fontosabb tudnivalókról, aktuális gyártási határidőinkről.

Miután egy termék elkészült, azt mi azonnal kiszállítjuk, ennek részleteiről a szállítás menüpontban tájékozódhat.

Felmérés

Helyszíni felmérést is biztosítunk, mert ezzel is a minél precízebb kivitelezésre törekszünk.

Felmérés - a precíz kivitelezésért

Megrendelést követően vagy akár azt megelőzően is biztosítunk helyszíni felmérést amennyiben igény van rá. A felmérés nem csak az Ön kényelmét szolgálja, de azzal is a minél precízebb kivitelezésre törekedhetünk.

Helyszíni felmérés alkalmával egy kollegánk előre egyeztetett időpontban kiszáll a helyszínre, ahol felméri a legyártandó termékek pontos paramétereit, fotókat készít - természetesen csak az Ön engedélyével -, amik rendkívül sokat segíthetnek a gyártás alkalmával esetlegesen felmerülő kérdésekben vagy a beépítés tervezésénél.
Amennyiben olyan kollega érkezik, aki nem hivatott bizonyos kérdésekre választ adni (pl. ár, határidő, szakmai részletek), úgy feljegyzi azokat és továbbítja az illetékesek felé, akik pár napon belül telefonon vagy e-mailben adnak választ kérdéseire.

A felmérés megelőzheti a megrendelést, Székesfehérváron ez díjmentes, kívül eső régiókban azonban díjköteles.
Megrendelést megelőző felmérést a helyszínen, előlegfizetést követő felmérést elegendő akár a végszámlánál rendezni.
Bizonyos esetekben a megrendelés értékétől függően a felmérés díját utólag jóváírjuk vagy elengedjük, ennek pontos feltételeiről e-mailben vagy telefonon tájékozódhat kollegáinknál.

TávolságFelmérés díja
Székesfehérvárondíjmentes
-50 km15.000 Ft
51-100 km25.000 Ft
101-150 km35.000 Ft
151 km-tőlegyedi elbírálás szerint

*A kiszállást minden esetben székhelyünktől számítjuk, díjaink egy fordulóra vonatkoznak! A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! Felárainkról, kedvezményeinkről és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

A helyszíni felmérésre alapesetben annak igénylésétől számított pár héten belül sor kerül (de legkésőbb a teljesítési határidő előtt 3-4 héttel), így amennyiben az építkezés esetleg még nem tart olyan fázisban, amely ezt lehetővé tenné, azt okvetlenül kérjük jelezni!

Felmérést követően, ha az szükségessé teszi, az előzetes ajánlatot/megrendelőt aktualizáljuk, a vételár tekintetében az esetlegesen felmerülő különbözetet (bármely irányba) legkésőbb a végszámlánál korrigáljuk.

Szállítás

Termékeinket saját gépjárműveinkkel, saját sofőrjeink, különös odafigyeléssel szállítják.

Szállítás - vagy személyes átvétel

Amennyiben rendelkezik arra alkalmas gépjárművel, netán bérel és biztosítottak a megfelelő szállítás és rakodás feltételei, úgy természetesen személyes átvételre is van lehetőség.

Kollegáink telephelyünkön személyes átvétel esetén is díjmentesen segítenek a rakodásban, azonban a szállításhoz/rögzítéshez szükséges eszközökről (pl. raklap, léc, spanifer) Önnek kell gondoskodni, valamint okvetlenül szükséges előzetesen megtervezni a rakodást, mely során kalkuláljon a termékek szélességével, vastagságával, hosszúságával, formájával és súlyával (2150 gr/m3) is.

Kéretik továbbá figyelembe venni, hogy mint minden méretes szállítmány, a nagyobb darab kövek is könnyedén megsérülhetnek nem meglelő szállítás esetén, így nem csak a kövek elhelyezése, alátámasztása, kipárnázása szükséges, de az útviszonyoknak megfelelő vezetés is rendkívül fontos (kátyúk, éles kanyarok stb.).

Felhívjuk rá a figyelmet, hogy amennyiben mégsem tudják a terméket elszállítani, a kiszállítás ad-hoc beütemezése akár napokat, heteket is igénybe vehet!

Amennyiben igényt tart a kiszállításra, úgy termékeinket saját gépjárműveinkkel, saját sofőrjeink, különös odafigyeléssel szállítják, így nagyban csökken a sérülések kialakulásának kockázata.

Sofőrjeink mindent megtesznek annak érdekében, hogy termékei épségben érjenek Önhöz, ha ez mégsem így történik, természetesen vállaljuk a felelősséget, hiszen ezesetben egyértelmű kié..

Külsős vállalkozó által szállított vagy személyesen átvett termékek esetén azok épségéről átvételkor nyilatkoznak, így ezt követően a szállíts alatt esetlegesen bekövetkező sérülésekért, hibákért felelősséget nem vállalunk!

Értékhatárhoz kötött szállítási költségek*

Távolság (székhelyünktől)Min. rendelési összeg50.000Ft
alatt
50.000Ft - 300.000Ft300.000Ft - 500.000Ft500.000Ft felett
Székesfehérváron-15.000 Ftdíjmentesdíjmentesdíjmentes
-50 km50.000 Ft-25.000 Ftdíjmentesdíjmentes
51-100 km50.000 Ft-35.000 Ft35.000 Ftdíjmentes
101-150 km100.000 Ft-45.000 Ft45.000 Ftdíjmentes
151 km -tőlegyedi
elbírálás
szerint
egyedi elbírálás szerintegyedi elbírálás szerintegyedi elbírálás szerintegyedi elbírálás szerint

*A kiszállást minden esetben székhelyünktől számítjuk és díjaink egy fordulóra vonatkoznak! A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! Felárainkról és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

Az árak tartalmazzák a lerakodás díját is (kültérre, 15 m-en belü), azonban raklap igényét kérjük előre jelezni, nem raklapon szállítunk!

A kövek tartós raklapon való tárolása nem ajánlott, amennyiben a beépítésre csak a későbbiekben kerül sor, tárolásuk lehetőleg zárt térben, élére állítva (hosszanti), egymásnak döntve, távtartással (nem színezett anyaggal pl. natúr fa léc) javasolt.

Kérjük továbbá figyelembe venni, hogy nem gyűjtőbe szállítunk, 3,5 tonnás gépjárművel érkezünk, de az egy garnitúrához tartozó termékek súlya a legtöbb esetben ezt ki is tölti.

Így tehát amikor ajánlatot adunk kiszállításra, az kifejezetten Önnek szól, az Ön termékeire vonatkozik. Autóink és sofőrjeink az esetek túlnyomó többségében egyszerre csak egy helyszínre szállítanak.

Természetesen a fentiektől, ha azt az észszerűség úgy diktálja el lehet térni, egyedi esetekben igyekszünk rugalmasan kezelni a lehetőségeket. Így példának okáért, ha kisebb mennyiségű/értékű termék kiszállítását kérné, bátran keresse kollegáinkat és ha mód van rá, össze szervezik egy közelgő kisebb fuvarral vagy akár átveheti egy Önhöz közel eső ponton, ha kollegáink épp arra dolgoznak.

Igyekszünk ahogy a gyártást, úgy a szállítást is egyedileg kezelni és mindenre megoldást találni!

Beépítés

Professzionális gépekkel és minőségi anyagokkal építjük be termékeinket.

Beépítés - bízza ránk, megéri

Többször hallottuk már, hogy „Azt én is megoldom”, „Arra jön a kőműves”, "A szomszéd segít"... Természetesen semmi kifogásunk ellene, azonban...

fontos tudni, hogy míg mi több tíz éves szakmai gyakorlattal, több ezer méter kővel a hátunk mögött, professzionális gépekkel és minőségi anyagokkal építjük be termékeinket, melyeket ismerünk, melyekről tudjuk hogyan viselkednek, hogyan kell kezelni őket, addig ez egy a területen kevésbé jártas laikusnak jóval nehezebb feladat és sok esetben könnyedén kárt is okozhat akár a kőben, akár saját magában.

Kétszer annyi időbe és energiába is telhet ugyanis nincs síkba, elcsúszik, megsüllyed, nem fér be, vágni kell, zártszelvény van, vissza kell csiszolni, furat kell... és még sorolhatnánk mi minden merülhet fel, de mi ezekre már mind automatikusan fel vagyunk készülve.

Ráadásul a beépítés nálunk szintén komplett szolgáltatás, Önnek semmi dolga, csupán beengedni a kollegákat! A szerelés díja minden, a szereléshez szükséges alapanyagot, eszközt és annak munkadíját is tartalmazza!

Amit az alapdíj tartalmaz:

 • beállítás, szintezés
 • szükség esetén méretre igazítás
 • ragasztás
 • fugázás

Amit az alapdíj nem tartalmaz (további díjat számolunk fel érte):

 • nem megfelelően előkészített felület megmunkálása, előkészítése
 • sarok bevágás
 • zártszelvény bevágás
 • fúrás
 • szögvágás
 • egyéb rögzítési mód (pl. tüske, csavar, tartó konzol stb.)
 • csúszásmentesítés (stokkolás, pekkelés, rovatkolás)
 • impregnálás
 • minden egyéb, a precíz beépítéshez szükséges, de előre nem jelzett további munkálat

Beépítés árak - Kültér

Beépítés szintje150 cm hossz alatt150 cm hossz felett
Földszint6.900 Ft/fm vagy 22.900 Ft/m²*7.900 Ft/fm vagy 23.900 Ft/m²*
Emelet8.900 Ft/fm vagy 24.900 Ft/m²*9.900 Ft/fm vagy 25.900 Ft/m²*

Beépítés árak - Beltér

Beépítés szintje150 cm hossz alatt150 cm hossz felett
Földszint7.900 Ft/fm vagy 23.900 Ft/m²*8.900 Ft/fm vagy 24.900 Ft/m²*
Emelet9.900 Ft/fm vagy 25.900 Ft/m²*10.900 Ft/fm vagy 26.900 Ft/m²*

*50 cm szélesség felett m² (négyzetméter) árakat alkalmazunk!

A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! KCR, toronydaru, állvány bevonása esetén további díjakat számítunk fel! Felárainkról és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

Felújítás, helyreállítás

Sérült, hiányos, eltörött... Mi megpróbáljuk fenntartható módon orvosolni problémáját. Csere helyett felújítás!

Felújítás, helyreállítás - csere helyett

Elmozdult, sérült, hiányos, törött elemeit megpróbáljuk a lehetőségekhez mérten eredeti állapotára visszaállítani. Amennyiben ez nem kivitelezhető, a lehető legköltséghatékonyabb módon, csak amit nagyon szükséges azt cseréljük/pótoljuk.

A felújítási és helyreállítási munkák, minden esetben egyedi árajánlatot igényelnek.

Tisztítás, impregnálás

Szennyeződött, elszíneződött... Ipari magasnyomású mosással, csiszolással és impregnálással varázsoljuk újjá és tartóssá értékeit.

Tisztítás, csiszolás, impregnálás - régiből újat

Szennyeződött felületeit ipari magasnyomású mosással, szükség esetén vegyszeres kezeléssel, akár egy frissítő csiszolással/polírozással varázsoljuk újjá, majd szigorúan száradást követően impregnálással tesszük ellenálóbbá és ezáltal tartósabbá.

Tisztítás magasnyomású mosással9.900 Ft/m²-től
Csiszolás24.900 Ft/m²-től
Magasnyomású mosás + csiszolás29.900 Ft/m²-től
Polírozás19.900 Ft/m²-től
Impregnálás3.900 Ft/m²-től

*A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! Felárainkról és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

Bontás, hulladékszállítás

Esetleges bontás alkalmával sem kell külön arra is egy újabb vállalkozót keresnie, a törmeléktől az utolsó flakonig viszünk mindent!

Bontás, hulladékszállítás - ne bajlódjon vele

Nem bajlódna a régi elemek elbontásával, a hulladék tárolásával, elszállításával, de erre megint egy újabb vállalkozót kell keresnie? Nem kell, mi egy komplex szolgáltatás keretében mindebben segítségére leszünk.

Amennyiben bontásra váró elemekkel is van dolgunk, úgy azt előzetesen minden esetben fotókkal illusztrálva kérjük szemléltetni, hogy pontos ajánlatot tudjunk adni a teljes kivitelezésre. A bontáson túl, szükség esetén az építési hulladékot is elszállítjuk, ennek igényét és várható mennyiségét minden esetben külön kérjük jelezni.

Bontás árak

Bontás alap ár6.900 Ft/fm vagy 22.900 Ft/m²
Bontás + vésésalap ár + 13.900 Ft/m²
Beépített termékek bontásaalap ár + 20.000 Ft/m²

Hulladékszállítás

Teherautóval25.000 Ft/forduló (rakodással)
Konténeresterületileg illetékes áron + rakodás 9.900 Ft/m³
Min. hulladékkezelési díj15.000 Ft

*50 cm szélesség felett m² (négyzetméter) árakat alkalmazunk!

A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! Felárainkról és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

Komplett kivitelezési csomag

Igény esetén segítünk költséghatékony módon, komplett szolgáltatásként a teljes kivitelezést lebonyolítani.

Komplex szolgáltatás - egy kézben a kivitelezés így a felelősség is

Igény esetén segítünk költséghatékony módon, komplett szolgáltatásként a teljes kivitelezést lebonyolítani. Egy teljeskörű szolgáltatás igénybevételével Ön nagy eséllyel spórol legalább egy, de akár az összes tételen. Amivel biztosan, az az ideje! Nem kell külön szakember a bontásra, nem kell új termékek után keresgélnie, azok szállítását megoldania, majd újabb szakembert keresni a felmérésre, beépítésre. Ráadásul, ha egy kézben a kivitelezés, egy kézben a felelősség és a garancia is!

Komplett kivitelezési csomagunk tartalmazza:

 • Árajánlat
 • Megrendelő (/Vállalkozási szerződés)
 • Helyszíni felmérés
 • Gyártás
 • Szállítás
 • Beépítés (és egyéb helyszíni szerelési és kivitelezési munkálatok)
 • Impregnálás
Referenciák

Párkány és könyöklő munkáink

Tekintse meg ügyfeleink ötleteit.