A legnehezebb pillanatokban is Ön mellett vagyunk.

Kegyeleti termékek - sírkövek és kiegészítők

Sajnos mindenki életében elérkezik egyszer az a pillanat, amikor gondoskodnia kell szerettei végső nyughelyéről. Ha tartós, kisebb karbantartást igénylő, ám ellenálló emléket szeretne állítani, mindenképpen a kő, a műkő vagy a nemeskő a legjobb választás.

Az egyik legalapvetőbb sírkő alapanyag a műkő, melynek óriási előnye kedvező árfekvése.

A műkő tulajdonképpen a természetes kövek helyettesítésére szolgál, azonban jóval rugalmasabb, így kevésbé sérülékeny. A mai korszerű technológiával készítve a műkő minőség tekintetében is megállja a helyét, bármely nemeskővel felveszi a versenyt, sőt, mivel nem kész termékről van szó, 100% egyedi igényekre „önthető”.

Hagyományos vagy modern formavilágú, egyedi alakú, akár egyedi színű és szemcsézetű emlék is készíthető műkőből. Nagy előnye továbbá, hogy költséghatékonyan tisztítható, felújítható, pótolható, elemei könnyedén a garnitúrába illően cserélhetők, reprodukálhatók.

Aki úgy érzi számára nem a műkő a legmegfelelőbb választás, számtalan anyag, szín és minta közül választhat nemeskövekből is.

Közéjük soroljuk a gránitot, a márványt, a mészkövet. Látványuk impozáns és megfelelő karbantartással szívós, időtálló anyagok, azonban téves gondolat, hogy a nemeskő örök. Felettük is eljár egyszer az idő, hiszen mint minden a természetben előforduló anyagra, így a nemesövekre is igaz, hogy elhasználódnak, kopnak, bomlanak. Ezt hívjuk természetes málásnak, ami azonban egy rendkívül hosszú folyamat, ezért szoktunk mi úgy fogalmazni inkább, hogy „éltünkben örök”.

Nemeskövek közül a gránit a legtartósabb, a márvány és a mészkő már kényesebb anyagok.

ÁRAJÁNLATHOZ

SÍRKÖVEK ÉS KEGYELETI TÁRGYAK

Az alábbiakban felsoroljuk szín, felület, forma és méret tekintetében mik a hozzávetőleges lehetőségek, mely paraméterek támpontot adhatnak ajánlatkérés esetén.
#1

MÉRET SZERINT

Urna

Minimál

Szimpla (egyes)

Dupla (kettes)

Kripta

#2

ANYAG SZERINT

Műkő

Műkő gránittal kombinálva

Gránit

Márvány

Mészkő

#3

MŰKŐ SZÍNEK

Fehér

Szürke

Homok

Barna

Terrakotta

Antracit

Terrazzo (szemcsés)

#4

FELIRAT VÁLASZTÉK

duramid/bronz (dombor)

homokfújt/gravírozott (vésett)

 

FELIRAT SZÍNEK:

arany

ezüst

fehér

fekete

#5

KEGYELETI KIEGÉSZÍTŐK

Mécsestartók

Szálas virágvázák

Ültető vázák, tálak, ládák

Keresztek

Rózsák

Kelyhek

Porcelán képek

Gravírozott képek

#6

SÍRKŐ KIEGÉSZÍTŐ ELEMEK

Fejkövek

Könyvek, párnás emlékek, obeliszkek

Magasítók

Fedlapok, fedlaptartók

Keretek

Járdák

Alapok

Táblák

SÍRKÖVEK ÉS KEGYELETI TERMÉKEK MEGRENDELÉSE

Amit a megadott ár tartalmaz

 • előregyártott sávalap,
 • komplett fedett sírkő, választható formájú fejkővel, benne egy 30×40 cm Impala gránit/Carrarai márvány táblával, fehér/arany/fekete fél-írott, nem árnyékos homokfújt felirattal,
 • név + vonatkozó évszámok,
 • választható formájú szálasvirág váza,
 • összeállítás,
 • kavicságy
 • értékhatártól függően, akár ingyenes szállítás

Kiegészítő lehetőségek megrendeléskor

 • igény szerint helyszíni alap 
 • járda
 • egyedi fedlap/fejkő/keret
 • kísérő szöveg
 • mécsestratók, ültető vázák
 • keresztek, kelyhek
 • porcelán képek, gravírozott képek
 • bontás, hulladékszállítás

A túl hamar felállított emlék könnyen összeborulhat, megsüllyedhet, sérülhet!

Egy megsüllyedt sírkő vagy egy ledőlt fejkő a legtöbb esetben nem kivitelezési hiba következménye, hanem a talajminőségé, a nagy esőzéseké, a „mellé temetésé”, a dilatációé. Hiába történik gondos alapozás, a természet felett nincs hatalmunk! Éppen ezért is célszerű temetés után kivárni a temető által javasolt időt a sírkő állítással, ugyanis a talaj megfelelő tömörödése ebből a szempontból nagyon fontos. Körülményektől függően akár 1 év is lehet. 

VEGYE IGÉNYBE SZOLGÁLTATÁSAINKAT

Bontás, helyreállítás vagy
új sírkő?

30 éve foglalkozunk sírkövekkel, így számunka nincs ismeretlen, nincs lehetetlen. Bármit pótlunk, helyreállítunk vagy felújítunk, de ha mégis új emlék mellett dönt, abban is segítünk! Műkőből ráadásul úgy készítjük el, ahogy Ön elképzeli. Amit kínálunk az egyedi, minőségi, időtálló és hazai. Igény esetén komplex szolgáltatást nyújtunk, a bontástól a sírkőállításig vállaljuk a teljes folyamatot.

Sírkő készítés

30 éve foglalkozunk sírkövekkel, így szinte bármit megvalósítunk, amit lehet.

SÍRKŐ

Sírkő készítés - egyedi és manufakturális

30 éve foglalkozunk nemeskő és műkő sírkövekkel egyaránt, az utóbbi években azonban inkább a műkő emlékek gyártására helyeztük a hangsúlyt. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy akik esetleg csekélyebb összeget szentelnek e célra, legyen az elképzelés klasszikus vagy modern, kompromisszumok nélkül, tartós és esztétikus emléket állíthassanak szeretteiknek. Amit kínálunk az egyedi, minőségi, időtálló és ráadásul hazai! Termékeinket megrendelésre készítjük, raktárkészletünk nincs, de legyen az egy kis emléktábla, egy egyedi formájú sírkő vagy komplett műemlék, mi örömmel állunk rendelkezésére.

Termékeinket saját műhelyünkben, manufakturális körülmények között, kis létszámmal, ám annál nagyobb lelkesedéssel készítjük!

A sablonozástól az öntésen át a megmunkálásig, majd a rakodástól a szállításon át a helyszíni munkálatokig minden munkafolyamatot saját szakembereink a legjobb tudásuk és szándékuk szerint végeznek.

Az egyedi gyártás - persze a munka volumene és aktuális leterheltségünk függvényében – műkő esetén (a megfelelő kötési időt is figyelembe véve) hosszabb időt, akár heteket, hónapokat is igénybe vehet.

Természetesen nemeskövekkel is foglalkozunk, gránitból, mészkőből és márványból is szeretünk egyedit alkotni, de import kész garnitúrákat is beszerzünk, ha arra van igény.

Alapesetben egy kész gránit garnitúra beszerzése, feliratozása, megmunkálása, összeállítása akár már 1-2 hét alatt is megvalósulhat, az egyedi igényekre szabott emlékek elkészítése, legyen az nemeskő vagy műkő viszont már egy hosszabb folyamat.

További részletekről és szerződési feltételeinkről érdeklődjön kollegáinknál, akik készséggel tájékoztatják a fontosabb tudnivalókról, aktuális vállalási határidőinkről.

Felmérés

Helyszíni felmérést is biztosítunk, mert ezzel is a minél precízebb kivitelezésre törekszünk.

SÍRKŐ

Felmérés - a precíz kivitelezésért

Megrendelést követően vagy akár azt megelőzően is biztosítunk helyszíni felmérést amennyiben igény van rá. Új sírkövek állításánál erre kevésbé van szükség, azonban sírkő felújítás vagy helyreállítás alkalmával nem árt szemügyre vennünk az állapotokat. A megfelelő mennyiségű és minőségű információ birtokában, akár az Ön személyes jelenléte nélkül is fel tudjuk mérni a munkát!

Helyszíni felmérés során egy kollegánk előre egyeztetett időpontban kiszáll a helyszínre, ahol felméri a körülményeket, fotókat készít, szükség esetén javaslatokat tesz és megválaszolja kérdéseit.

Amennyiben olyan kollega érkezik, aki nem hivatott bizonyos kérdésekre választ adni (pl. ár, határidő, szakmai részletek), úgy feljegyzi azokat s továbbítja az illetékesek felé, akik pár napon belül telefonon vagy e-mailben adnak választ kérdéseire.

A felmérés megelőzheti a megrendelést, Székesfehérváron ez díjmentes, kívül eső régiókban azonban díjköteles.
Megrendelést megelőző felmérést a helyszínen, előlegfizetést követő felmérést elegendő akár a végszámlánál rendezni.
Bizonyos esetekben a felmérés díját elengedjük, részletekről tájékozódjon kollegáinknál.

TávolságFelmérés díja
Székesfehérvárondíjmentes
-50 km15.000 Ft
51-100 km25.000 Ft
101-150 km35.000 Ft
151 km-tőlegyedi elbírálás szerint

*A kiszállást minden esetben székhelyünktől számítjuk, díjaink egy fordulóra vonatkoznak! A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! Felárainkról és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

A helyszíni felmérésre alapesetben pár héten belül sor kerül (legkésőbb a teljesítési határidő előtt 3-4 héttel), így amennyiben az építkezés esetleg még nem tart olyan fázisban, amely ezt lehetővé tenné, azt okvetlenül kérjük jelezni!

Felmérést követően, ha az szükségessé teszi, az előzetes ajánlatot/megrendelőt aktualizáljuk, a vételár tekintetében az esetlegesen felmerülő különbözetet (bármely irányba) legkésőbb a végszámlánál korrigáljuk.

Szállítás

Sírköveinket saját gépjárműveinkkel, saját sofőrjeink, különös odafigyeléssel szállítják.

SÍRKŐ

Szállítás - vagy személyes átvétel

Sírkő elemek és egyéb kiegészítők rendelésekor amennyiben rendelkezik arra alkalmas gépjárművel, netán bérel és biztosítottak a megfelelő szállítás és rakodás feltételei, úgy természetesen személyes átvételre is van lehetőség.

Kollegáink telephelyünkön ezesetben is díjmentesen segítenek a rakodásban, azonban a szállításhoz/rögzítéshez szükséges eszközökről (pl. raklap, léc, spanifer) Önnek kell gondoskodnia!Személyes átvétel esetén okvetlenül kérjük előzetesen megtervezni a rakodást, mely során kalkuláljon a termékek méretével és súlyával is!

Kéretik továbbá figyelembe venni, hogy mint minden méretes szállítmány, a nagyobb darab kövek könnyedén megsérülhetnek nem meglelő szállítás esetén, így nem csak a kövek elhelyezése, alátámasztása, kipárnázása szükséges, de az útviszonyoknak megfelelő vezetés is rendkívül fontos (kátyúk, éles kanyarok stb.)!

Amennyiben mégsem tudják a terméket elszállítani, a kiszállítás ad-hoc beütemezése akár napokat, heteket is igénybe vehet!

Amennyiben komplett sírkő állítást rendel, úgy természetesen a terméket/termékeket saját gépjárműveinkkel, saját szakembereink, szállítják ki és állítják össze.

Külsős vállalkozó által szállított vagy személyesen átvett termékek esetén azok épségéről átvételkor nyilatkoznak, így ezt követően a szállítás alatt esetlegesen bekövetkező sérülésekért, hibákért felelősséget nem vállalunk!

Értékhatárhoz kötött szállítási költségek*

Távolság (székhelyünktől)Min. rendelési összeg50.000Ft
alatt
50.000Ft - 300.000Ft300.000Ft - 500.000Ft500.000Ft felett
Székesfehérváron-15.000 Ftdíjmentesdíjmentesdíjmentes
-50 km50.000 Ft-25.000 Ftdíjmentesdíjmentes
51-100 km50.000 Ft-35.000 Ft35.000 Ftdíjmentes
101-150 km100.000 Ft-45.000 Ft45.000 Ftdíjmentes
151 km -tőlegyedi
elbírálás
szerint
egyedi elbírálás szerintegyedi elbírálás szerintegyedi elbírálás szerintegyedi elbírálás szerint

*A kiszállást minden esetben székhelyünktől számítjuk és díjaink egy fordulóra vonatkoznak! A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! Felárainkról és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

Kérjük figyelembe venni, hogy gyűjtőbe nem szállítunk, így kisebb értékű kiegészítőket, elemeket szolgáltatás nélkül alapvetően nem tud kiszállítással megrendelni, ezesetben a személyes átvételt preferáljuk!

Természetesen a fentiektől, ha azt az észszerűség úgy diktálja el lehet térni, egyedi esetekben igyekszünk rugalmasan kezelni a lehetőségeket. Így példának okáért, ha kisebb mennyiségű/értékű termékek kiszállítását kérné, bátran keresse kollegáinkat és ha mód van rá, össze szervezik egy közelgő kisebb fuvarral vagy akár átveheti egy Önhöz közelebb eső ponton, ha kollegáink épp arra dolgoznak.

Igyekszünk ahogy a gyártást úgy a szállítást is egyedileg kezelni, s mindenre megoldást találni!

Sírkő állítás

Sok éves rutinnal, minőségi anyagokkal, gyorsan és precízen dolgozunk.

SÍRKŐ

Sírkő állítás - gyakorlat teszi a mestert

Többször hallottuk már, hogy „Azt én is megoldom”, „Arra jön a kőműves”, "Egy barátom csinált már ilyet"... Természetesen semmi kifogásunk ellene, azonban...

fontos tudni, hogy a legtöbb temetőben ma már a sírkő állításhoz, de sok helyen a felújításhoz is bejegyzett és az adott temetőben regisztrált vállalkozónak kell lenni. A munkálatokat és azoknak terveit előzetesen be kell nyújtani, azokat engedélyeztetni kell és illetéket fizetni.

Mindezt mi napi rutin szerűen gyakoroljuk, így hát ha minket bíz meg,  Önnek tényleg semmi teendője.

Legyen szó új sírkő állításról vagy bontásról, helyreállításról, mi több évtizedes szakmai gyakorlattal a hátunk mögött, professzionális gépekkel és minőségi anyagokkal dolgozunk, melyeknek köszönhetően gyorsak, hatékonyak és precízek vagyunk.

Kollegáink tökéletes összhangban, egymásra és az Ön értékeire is különös figyelmet fordítva végzik munkájukat, mely során rendkívül fontos a gyakorlat, a tapasztalat, hiszen adott esetben több tonnát kell kézi erővel megmozgatniuk.

Mit is kap pontosan, ha sírkő állítást rendel nálunk?

Amit a megadott ár tartalmaz

 • előregyártott sávalap,
 • komplett fedett sírkő, választható formájú fejkővel, benne egy 30x40 cm Impala gránit/Carrarai márvány táblával, fehér/arany/fekete fél-írott, nem árnyékos homokfújt felirattal,
 • név + vonatkozó évszámok,
 • választható formájú szálasvirág váza,
 • összeállítás,
 • kavicságy
 • értékhatártól függően, akár ingyenes szállítás

Kiegészítő lehetőségek megrendeléskor

 • igény szerint helyszíni alap 
 • járda
 • egyedi fedlap/fejkő/keret
 • kísérő szöveg
 • mécsestratók, ültető vázák
 • keresztek, kelyhek
 • porcelán képek, gravírozott képek
 • bontás, hulladékszállítás

A túl hamar felállított emlék könnyen összeborulhat, megsüllyedhet, sérülhet.

Egy megsüllyedt sírkő vagy egy ledőlt fejkő a legtöbb esetben nem kivitelezési hiba következménye, hanem a talajminőségé, a nagy esőzéseké, a „mellé temetésé”, a dilatációé. Hiába történik gondos alapozás, a természet felett nincs hatalmunk! Éppen ezért is célszerű temetés után kivárni a temető által javasolt időt a sírkő állítással, ugyanis a talaj megfelelő tömörödése ebből a szempontból nagyon fontos. Körülményektől függően akár 1 év is lehet. 

Felújítás, helyreállítás

Sérült, hiányos, megsüllyedt, ledőlt… Mi megpróbáljuk fenntartható módon orvosolni problémáját. Csere helyett felújítás!

SÍRKŐ

Felújítás, helyreállítás - csere helyett

Ha nem válna meg szerettei eredeti síremlékétől, de szeretné, ha régi fényében pompázna, a megsüllyedt, megdőlt, beszakadt, sérült vagy hiányos emlékeket mi akár teljeskörűen felújítjuk, legyen szó emelésről, fedésről vagy pótlásról.

A bontás, a sok szemét, az új termékek gyártásával járó további járulékos hulladék termelése helyett megpróbáljuk "restaurálni" értékeit, legyen az egy kis urnasír vagy egy kripta, megpróbáljuk menteni a menthetőt!

Az emlékeknek nem csak az anyaga, a környezete is kárt szenvedhet.

Egy megsüllyedt sírkő vagy egy ledőlt fejkő nem feltétlenül, sőt a legtöbb esetben nem kivitelezési hiba következménye, hanem a talajminőségé, a nagy esőzéseké, a „mellé temetésé”, a dilatációé.
Hiába történik gondos alapozás, a természet felett nincs hatalmunk!Éppen ezért is célszerű temetés után kivárni a temető által javasolt időt a sírkő állítással, ugyanis a talaj megfelelő tömörödése ebből a szempontból nagyon fontos. A körülményektől függően akár 1 év is lehet. A túl hamar felállított emlék könnyen összeborulhat, megsüllyedhet, sérülhet.
Nem csak a kellő idő kivárása szükséges ebből a szempontból, de a talaj tömörítése és a megfelelő alap is rendkívül fontos tényezők!

A SÍRKŐ FELÚJÍTÁS OPCIÓI

 • tisztítás
 • helyreállítás
 • elemek javítása, pótlása, cseréje

A HELYREÁLLÍTÁS FOLYAMATA

 • komplett emlék szétszedése
 • talajkiegyenlítés
 • tömörítés
 • helyszíni alap készítése (igény szerint!)
  (ennek hiányában az eredeti vagy szükség szerint új sávalapra épül az emlék)
 • összeállítás
 • fugázás
 • impregnálás (igény szerint)
 • kavicsozás (igény és temető szabályzat szerint)

Sírkő helyreállítás, pótlás, csere – árak

Tábla csere20.000 Ft + új tábla* + felirat (+kiszállás)
Helyszíni betűfestés500 Ft/karakter (min. 20.000 Ft + kiszállás)
Helyszíni betűfújás5.500 Ft/karakter (min. 20.000 Ft + kiszállás)
Helyreállítás urna109.000 Ft-tól
Helyreállítás egyes129.000 Ft-tól
Helyreállítás kettes169.000 Ft-tól
Helyreállítás kripta249.000 Ft-tól

*A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! Felárainkról és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

Tisztítás, impregnálás

Ipari magasnyomású mosással, csiszolással és impregnálással próbáljuk meg újjá és minél tartósabbá varázsolni emlékét.

SÍRKŐ

Tisztítás, csiszolás, impregnálás - régiből újat

Teljesen mindegy milyen anyagot választunk sírkőnek, a megfelelő védelemről, karbantartásról minden esetben gondoskodnunk kell.

Mint minden kültéri objektum, az időjárási körülményeknek a sírkövek is aktívan ki vannak téve, az UV sugárzás, a csapadék, a fagy s az egyéb környezeti tényezők, mint például a moha vagy a falevelek, de akár az állatok is "veszélyeztethetik", így hát a síremlékeket is célszerű bizonyos időközönként tisztítani és impregnálni, ezzel is csökkentve a felújítás szükségességét és növelve a kő élettartamát.

Az idő múlásával minden erőfeszítésünk ellenére is szükségessé válhat a sírkövek komolyabb tisztítása, melyet ipari magasnyomású mosással, vegyszeres kezeléssel, csiszolással, polírozással lehet eszközölni.
Tisztítás után szintén nagyon fontos a kövek újra impregnálása!

A SÍRKŐ TISZTÍTÁS OPCIÓI

 • ipari magasnyomású mosás
 • vegyszeres kezelés
 • gépi csiszolás, polírozás

A SÍRKŐ TISZTÍTÁS MENETE

 • tisztítás
 • fugázás
 • kavicságy felfrissítése
 • impregnálás

Sírkő tisztítás, csiszolás, impregnálás – árak

Sírkő tisztítás urna (alapár)55.000 Ft-tól
Sírkő tisztítás egyes (alapár)65.000 Ft-tól
Sírkő tisztítás kettes (alapár)85.000 Ft-tól
Sírkő tisztítás kripta (alapár)115.000 Ft-tól
Egyéb tisztítás magasnyomású mosással9.900 Ft/m²-től
Csiszolás24.900 Ft/m²-től
Magasnyomású mosás + csiszolás29.900 Ft/m²-től
Polírozás19.900 Ft/m²-től
Impregnálás3.900 Ft/m²-től

*A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! Felárainkról és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

Bontás, hulladékszállítás

Ha bontásra ítélne egy régi sírkövet akkor sem kell keresgélnie, igény esetén a komplett sírkövet elbontjuk és el is szállítjuk!

SÍRKŐ

Bontás, hulladékszállítás - ne bajlódjon vele

Amennyiben sírkő csere vagy csak egy pótlásos helyreállítás történik, Önnek akkor sem kell a régi emlékkel vagy elemekkel bajlódnia, mi egy komplex szolgáltatás keretében mindenben segítségére leszünk.

Amennyiben bontásra váró emlékét is ránk bízza, úgy azt előzetesen minden esetben fotókkal illusztrálva kérjük bemutatni, így pontos ajánlatot tudunk adni a teljes kivitelezésre.

Bontás alkalmával hulladékszállítással és megsemmisítéssel alapvetően minden esetben kalkulálunk, így amennyiben az elbontott emlékre vagy egyes részeire igényt tart, azt kérjük minden esetben előzetesen jelezze felénk!

Bontás urna60.000 Ft-tól
Bontás egyes80.000 Ft-tól
Bontás kettes110.000 Ft-tól
Bontás kripta150.000 Ft-tól

Hulladékszállítás urna25.000 Ft-tól
Hulladékszállítás egyes35.000 Ft-tól
Hulladékszállítás kettes45.000 Ft-tól
Hulladékszállítás kripta65.000 Ft-tól

A feltüntetett árak alapárak, egyedi megrendelés esetén az ár változhat! Felárainkról és további részletekről tájékozódjon kollegáinknál e-mailben vagy telefonon.

Komplett kivitelezési csomag

Szükség szerint komplex szolgáltatást nyújtunk, az ajánlattételtől a munka átadásáig levezényeljük a teljes folyamatot!

SÍRKŐ

Komplex szolgáltatás - segítség a nehéz időkben

Bontás és gyártás egy kézben! Igény esetén segítünk költséghatékony módon, komplett szolgáltatásként a teljes kivitelezést lebonyolítani. Az ajánlatadástól az utolsó simításig ott vagyunk! Egy teljeskörű szolgáltatás igénybevételével Ön nagy eséllyel spórol legalább egy, de akár az összes tételen. Amivel biztosan, az az ideje! Nem kell külön szakember a bontásra, a hulladékszállításra, nem kell új sírkő után keresgélnie, nálunk mindent megtalál egy helyen.

Komplett kivitelezési csomagunk tartalmazza:

 • Árajánlat
 • Megrendelő (/Vállalkozási szerződés)
 • Helyszíni felmérés
 • Bontás (ha szükséges)
 • Új sírkő készítés
 • Szállítás
 • Sírkő állítás
 • Impregnálás
Referenciák

Sírköves munkáink

Tekintse meg ügyfeleink ötleteit.