BELTÉR

Pultok, párkányok, lépcsők, mind időtálló és könnyen kezelhető kellékei mindennapjainknak. Ha szívesen látna otthonában elegáns és modern kő kiegészítőket, akkor álmodjon meg egy melegséget árasztó kandallót, egy tetszetős dohányzóasztalt vagy egy praktikus fogast az előszobában és mi elkészítjük azt saját igényeire szabva.

TERMÉKEK

  • Lépcsők, korlátok
  • Párkányok
  • Pultok
  • Asztalok
  • Konyhasziget
  • Mosdó
  • Mosogató
  • Kandalló
  • Váza, mécses
  • Egyéb beltéri kiegészítők

A betonról s a műkőről részletesebben

A kő mint építő, díszítő elem évezredek óta jelen van a mindennapokban. Maga a műkő egy fiatalabb építőanyag, a XX. század első évtizedeiben jött divatba, ettől függetlenül több száz éves műkő sírokról és párkányokról is van tudomása korunknak.

A műkő tulajdonképpen a természetes kövek helyettesítésére szolgáló, cementből és természetes kőőrleményéből előállított, magas szemcsefinomsággal felcsiszolt beton termék.

A műkövek (a beton) osztályozása több szempont szerint történik, a két fő szempont a kötőanyag és az adalékanyag fajtája.

A mi köveink igény szerint szürke vagy fehér cementből készülnek, alapvetően mészkőőrlemény hozzáadásával.
Mi már nem hagyomásnyos betont készítünk, a modern kor már úgy gondoljuk megköveteli a minőségibb, időtállóbb anyagot, így pár éve mi is átálltunk az úgynevezett PCC (polymer-cement-concrete) alapú termékek gyártására. Ez egy polimerrel módosított beton, mely ugyanúgy portlandcementből készül, de jobb tapadás, nagyobb hajlítószilárdság és alacsonyabb áteresztőképesség jellemzi.

A korral haladva továbbá egyéb adalékanyagok is kerültek köveinkbe, így pl. polipropilén monofil szál, üvegszövet háló, akrilát polimer bázisú szuperfolyósító vagy időjárás függvényében klorid- és ammóniamentes, folyékony fagyásgátló.

Színes termékeink oxid festék, színezék hozzáadásával készülnek, azaz anyagában színezettek (nem csak a felületük festett!).

Akik az igazi „betonhatást” kedvelik, azok kedvéért a csiszolás folyamatában visszafogjuk magunkat, így a fényesebb szemcsés mintázatú műkő felület helyett, egy kevésbé szemcsés, matt, beton hatású felületet kapunk.

Készítünk 100%-ban beton hatású, úgynevezett prémium beton termékeket is, ők fújásos technológiával készülnek a minél homogénebb, simább felület érdekében. Felületük semmiféle megmunkálást nem kap, tehát 100%-ban látszó beton.

A rusztikusabb, antik hatás elérése sem akadály, érdesebb, kő hatású, lukacos felületetet is könnyedén produkálunk egyéb eljárásokat alkalmazva.

Kifejezetten szeretjük a kihívásokat, így ha a fentiekben nem találkozott elképzelésével, örömmel várjuk s ötletelünk együtt!